စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

23 Jul 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း -၂၅


ဒီတခါေတာ့ lemon chicken ခ်က္မယ္ေနာ္။ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ -
  • ၾကက္သား
  • ၾကက္ဥ
  • ေၿပာင္းမႈန္ ့
  • ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္
  • သံပုရာသီး
  • ေဆာ္ဒါ
  • ဆီ/ ဆား / သၾကား

ၾကက္ရင္ပံုသားကို အတံုးေသးေလးေတြတံုး ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ပဲငံၿပာရည္ (အေနာက္) တို ့နဲ ့နယ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ႏွပ္ထားပါတယ္။


ၾကက္သားႏွပ္ထားစဥ္ အတြင္း ၾကက္ဥတစ္လံုးေဖာက္ထည့္ ေၿပာင္းမႈန္ ့၊ baking soda ၊ ဆား အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေမႊထားပါ။ ေမႊၿပီးရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားထဲ ေလာင္းထဲကာ ဆီပူမွာ ေၾကာ္ပါမယ္ေနာ္


Lemon အရည္ လုပ္ဖို ့အတြက္က ၾကက္သားမႈန္ ့ကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး သၾကား ၊ ဆား ၊ ေၿပာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ၿပီးရင္ lemon အဝိုင္းေလးေတြ ထည့္ကာ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး က်ိဳေပးပါ။



ခုဏေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြ ဆီစစ္ၿပီးၿပီဆုိရင္ လီမြန္အရည္ကို အေပၚက ေလာင္းထည့္ၿပီး ခ်ဥ္ၿပံဳးၿပံဳး နဲ ့စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္ :-)


အခ်ိဳးအစားကေတာ့ ေရးေတာ့ဘူးေနာ္။ မွန္းသာခ်က္ ။ စားေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္။

 ေအာက္က ဗီြဒီယိုေလးကေတာ့ ၾကာပါၿပီ။ အခုၿပန္ၾကည့္ အခုရယ္ရလို ့။ ရယ္ေမာၿခင္းသည္ အသက္ရွည္၏တဲ့ ။ hehe ... haha ... hoho ...

20 Jul 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၂၄

မဂၤလာပါရွင္ ။ ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သီဟိုေစ့ အခ်ိဳခ်က္မယ္ေနာ္ ။ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ -
ၾကက္သား
သီဟိုေစ့
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ ၊ ဂ်င္း
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္
ဟင္းခတ္မႈန္ ့
ဆီ  ၊ ဆား

 ၾကက္သားကိုေရေဆးၿပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့တို ့နဲ ့နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နီ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီး ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားထဲေရာ ပဲငံၿပာရည္ ၊ ဆီ ေလာင္းထည့္ၿပီး ၾကက္သားအရည္ တင္းေအာင္ အနည္းငယ္ ေမႊေပးၿပီး ေရထည့္ကာ တည္ထားပါ။ ၾကက္သားႏူးေလာက္ၿပီဆို သီဟိုေစ့ထည့္ ကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ သီဟိုေစ့ ေပ်ာ့တာ ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ေစာေစာ ၾကိဳထည့္ေပါ့ေနာ္။ သူမကေတာ့ သီဟိုေစ့ ေပ်ာ့တာ မၾကိဳက္တာနဲ ့ခ်ခါနီးမွ ထည့္ၿဖစ္တယ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ ့စားလို ့ၿမိန္တဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ေပါ့ေနာ္။



အရံဟင္းအေနနဲ ့ၾကက္ဟင္းခါးသီး ကိုအစာသြပ္ေၾကာ္ပါတယ္။ အစာသြပ္ဖို ့အတြက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို  အေနေတာ္ အဝိုင္းေလးေတြ လွီး ဆားနဲ ့နယ္ၿပီး ေရေဆးထားပါမယ္။ အစာသြပ္ဖို ့အတြက္ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖက္ ကိုေရာေထာင္းကာ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ဆားတို ့နဲ ့နယ္ၿပီး အစာသြပ္ၿပီး ေၾကာ္ရံုပါပဲ။ အစာသြပ္တဲ့ အခါမွာ အဝေတြ ၾကပ္ေနေအာင္ ထည့္ေပးအုန္းေနာ္။ မဟုတ္ရင္ ေၾကာ္တဲ့ အခါ ထြက္ကုန္မွာစိုးလို ့။ ပုဇြန္ေၿခာက္ အလြယ္ ဝယ္မရခဲ့ရင္ ငါးလံုး ၊ ပုဇြန္လံုး ေတြ ထည့္ေၾကာ္ရင္လည္း အရမ္းစားေကာင္းတယ္ေနာ္ :)



9 Jul 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၂၃

ဒီေန ့ေတာ့ ဝက္သား နဲ ့ သရက္သီးေၿခာက္ ခ်က္မယ္ေနာ္ - ဟင္းမခ်က္မွီ နာရီဝက္ေလာက္ ထဲက သရက္သီးေၿခာက္ လက္တစ္ဆုပ္ စာေလာက္ကို ေရစိမ္ထားပါတယ္။

ဝက္သားအေနေတာ္ တံုးၿပီး ေရေဆး ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ပဲငံၿပာရည္ တို ့နဲ ့နယ္ၿပီး ခဏ ႏွပ္ထားပါတယ္။
ၿပီးရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ ဝက္သားအိုးထဲကို ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေထာင္း၊ ေရစိမ္ ထားတဲ့ သရက္သီး ေရာ၊ ငပိနည္းနည္း ထည့္ ၊ ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး တည္ထားရံုပါပဲ။ ဟင္းအိုးက်တ္ရင္ အေပါ့ ၊ ေလး ၿမည္းၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္ ။


သရက္သီး အခ်ဥ္အရသာက ဝက္အဆီေတြထဲထိ ဝင္ၿပီး ခံတြင္းလည္းေကာင္း ၊ ထမင္းစားလို ့လည္း ၿမိန္ေစပါတယ္။ :)


ငါးရံ့ ေၿခာက္ကို ထမင္းနဲ ့နယ္စားလို ့ရေအာင္ အစိုေၾကာ္ ထားပါတယ္။ အလုပ္မ်ားတဲ့ ရက္ေတြဆို ဟင္းမခ်က္ႏိုင္ရင္ အလြယ္တကူ စားႏိုင္ေအာင္ေပါ့။

ငါးရံ ့ေၿခာက္ကို ႏူးေနေအာင္ ၿပဳတ္ၿပီး အသားေတြ ႏႊာ၊ ၾကက္သြန္နီကို မေၿခာက္တေၿခာက္ေလး ေၾကာ္ ၊ ခ်ခါနီး ဟင္းခတ္မႈန္ ့နဲ ့ငရုတ္သီး (အၾကမ္းဖတ္) အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။ အထားလည္းခံ စားလို ့လည္း ေကာင္းပါတယ္။