ဒီတခါ အလွည့္ကေတာ့ ခ်က္စား ၿဖစ္တာေတြ တင္အုန္းမယ္ေနာ္။
အာၿဗဲေၿခာက္ အစပ္ေၾကာ္နဲ ့ပဲကုလားဟင္း ခ်က္ၿဖစ္တယ္။
ပဲကုလားဟင္း ခ်က္ဖို ့ေတာ့ ကုလားပဲေတြ တစ္ည ေရစိမ္ၿပီး ေနာက္ေန ့ဗလန္ဒါ နဲ ့ေမႊလိုက္တယ္။ ပဲဟင္းဆို ပဲမေက်ရင္ သူမက မၾကိဳက္လို ့ေမႊလိုက္တာ။ ပဲကုလားဟင္းခ်က္ဖို ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နီ ၊ ဂ်င္း ေထာင္းထားတာကို ဆီသတ္ ၊ ၿပီးရင္ ၾကိတ္ထားတဲ့ ကုလားပဲေတြ ထည့္ ၊ အာလူးထည့္ ေရမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး ကုလားပဲ နဲ ့အာလူး နပ္ေအာင္ တည္ထားပါတယ္။ (သူမကေတာ့ ဒီႏိုင္ငံက အာလူးကို ကမၻာအာလူး လို ့နံမည္ေပးထားတယ္။ ခ်က္ရတာ အရမ္းၾကာလို ့ေလ :p)။ ရၿပီဆို ရံုပတီသီး ၊ ခရမ္းသီး ၊ ပဲေတာင့္ရွည္ ၊ ခုဏေၾကာ္တုန္းက ငရုတ္သီး မထည့္ခင္ ဖယ္ထားတဲ့ အာၿဗဲေၿခာက္ အနည္းငယ္ ထည့္၊ ဟင္းအိုး က်တ္ခါနီးေလာက္က် ပ်င္းေတာ္သိမ္ နဲ ့ကုလားေလး မဆလာ ထည့္အုပ္ၿပီး စားလို ့ရၿပီေနာ္။ ရွလြတ္ ရွလြတ္
ပိတ္ရက္တုန္းက wet market သြားေတာ့ ထူးထူးၿခားၿခား က်င္းမႈိေတြ ေတြ ့တာနဲ ့တဗန္း ဝယ္လာၿပီး ကန္စြန္းရြက္ ၊ ငရုတ္သီး မ်ားမ်ား နဲ ့ အရည္ေသာက္ သေဘာမ်ိဳးေလး ခ်က္စားၿဖစ္တယ္။
ဆူးပုပ္ၾကီးနဲ ့ၾကက္ဥေၾကာ္ ။ သူမေတာ့ အနံ အရမ္းပ်င္းတာ ေတြ ခ်က္စားၿဖစ္ခဲတယ္။ ဒါလည္း ေဈးသြား တဲ့ ေန ့တုန္းက ဆူးပုတ္ ေတြ ့တာနဲ ့၃ စည္း ဝယ္လာၿပီး ၾကက္ဥ နဲ ့ေၾကာ္စားတယ္ေလ။ အိမ္မွာ ဆိုရင္ေတာ့ ဆူးပုတ္ညႊန္ ့ေလးေတြ ခ်ည္း ေၾကာ္စားလို ့ရေပမယ့္ ဒီမွာေတာ့ အရမ္းၾကမ္းတဲ့ အရြက္ကို ဖယ္ၿပီး ေၾကာ္တာေတာင္ ၃ စည္းမွ တစ္ပြဲစာပဲ ရတယ္ေလ။
ငပိရည္လည္း ၾကိဳက္တယ္။ ၾကိဳရင္ အိမ္နံမွာလည္း စိုးရင္ ဒီနည္းေလး လုပ္စားၾကည့္ေနာ္။ ဒီႏိုင္ငံမွာေတာ့ ဆိုင္တိုင္းမွာ တို ့စရာနဲ ့တြဲေရာင္းတယ္။ တရုတ္ဆိုင္ဆိုရင္ေတာ့ တို့ စရာ မပါေပမယ့္ ဒီငပိေဖ်ာ္က ရတယ္ေလ။
လိုအပ္တာကေတာ့ -
- ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ နီ (အေရာင္လွေအာင္ ႏွစ္မ်ဳိးေရာဖို ့ပါ)
- ငပိ
- ေရ အနည္းငယ္
- သံပုရာသီး
ငပိစိမ္းစားကို မဖုတ္ဘဲ ဒယ္အိုး ထဲထည့္ ၿပီးေလွာ္ ပါတယ္။ ရရင္ ဆယ္ယူၿပီး ဘလန္ဒါထဲ ထည့္ကာ အားလံုး ေရာေမႊပါတယ္။
ၿပီးရင္ သံပုရာရည္ ရႊဲရြဲညွစ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ (အရသာေကာင္းေအာင္) နည္းနည္း ထည့္ကာ တို ့စရာနဲ ့ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါဘီရွင္။