စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

7 Apr 2012

စားၾကမယ့္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၁၇

ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြက သူငယ္ခ်င္း ႏွစ္ေယာက္ အလည္လာမယ္ဆိုတာနဲ ့မုန္ ့ဟင္းခါး ခ်က္ၿဖစ္ပါတယ္။
မုန့္ဟင္းခါး အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ -
  • ငါးခူ
  • ကုလားပဲ ၊ ဆန္မႈန္ ့
  • စပလင္ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ /နီ ၊ ဂ်င္း ၊ အေရာင္တင္မႈန္ ့
  • ငွက္ေပ်ာအူ
  • ၾကက္ဥ
  • ငံၿပာရည္ 
  • ဆား 
  • ဟင္းခတ္မႈန္ ့
  • ငရုတ္ေကာင္း
  • မုန္ ့ဖတ္
  • နံနံပင္ ၊ သံပုရာသီး ၊ ငရုတ္သီးအၾကတ္မႈန္ ့
မုန္ ့ဟင္းခါး မခ်က္ခင္ အရင္တရက္ထဲက ကုလားပဲ နဲ ့မုန္ ့ဖတ္ေတြ ေရစိမ္ထားပါတယ္။  မုန္ ့ဖတ္ေတြ ေရၾကာၾကာ စိမ္ထားေတာ့ ခဏေလး ၿပဳတ္ရသလို ပိုၿပီးစားေကာင္းပါတယ္။ 
ခ်က္မယ္ေန ့ေရာက္ရင္ ကုလားပဲေတြ ဆယ္ ၊ ေရနည္းနည္း ထည့္ၿပီး ဘလန္ဒါ နဲ ့ေခ်ထားပါတယ္။
ဆီသတ္ဖို ့အတြက္ ငါးကို ေရစင္စင္ေဆး ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့နဲ ့အသားထဲ ဝင္ေအာင္ နယ္ၿပီး စပလင္ ၊ ငံၿပာရည္ ထည့္ကာ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ငါးၿပဳတ္ေနတုန္းမွာ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ / နီ ၊ စပလင္အရင္းပိုင္း ပါးပါးလွီး၊ အေရာင္တင္မႈန္ ့ထည့္ကာ ေထာင္းပါတယ္။ ငါးၿပဳတ္အိုး ရၿပီဆို ငါးအသားေတြ ႏႊင္ထာၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္ ။ 
ဟင္းရည္အိုးအတြက္ ဆန္မႈန္ ့ေရေဖ်ာ္ထားတာရယ္ ၊ ကုလားပဲ ရယ္ ၊ ငါးၿပဳတ္ရည္ ထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။ ဟင္းရည္ပြက္လာၿပီဆို ငါးဆီသတ္ထားတာထည့္ ၾကက္သြန္နီ ဥလိုက္ထည့္ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ၊ ငွက္ေပ်ာအူ ၾကက္ဥၿပဳတ္ ထည့္ၿပီး ဟင္းရည္အိုး အရည္က်ေအာင္ တည့္ထားပါတယ္။ ဟင္းရည္အိုး အရည္က်ၿပီဆို အေပါ့ ၊ အငံ ၿမည္း ၿပီး လိုအပ္တာ ထပ္တည့္ကာ သံုးေဆာင္လို ရပါၿပီ။

ပဲကပ္ေၾကာ္တာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ကုလားပဲထည့္ ၊ အေၾကာ္မႈန္ ့ထည့္ ၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ဆိုဒါ အနည္းငယ္ထည့္ ၊ ေရမ်ားမ်ားနဲ ့ေဖ်ာ္ကာ ပဲကပ္ေၾကာ္ပါတယ္။

သူမတို ့သူငယ္ခ်င္း သံုးေယာက္စားတာ တစ္ေယာက္ အၾကိဳက္တစ္မ်ိဳးစီ။ ဒါေၾကာင့္လည္း လူတစ္ကိုယ္ အၾကိဳက္တစ္မ်ိဳးလို ့ေၿပာၾကတာကိုး :)))
ပဲေၾကာ္ေသးေသးေလးေတြ ေခ်ထည့္တာ မၾကိဳက္တဲ့ သူငယ္ခ်င္း ပန္းကန္

အေၾကာ္ထည့္စားတာ မၾကိဳက္ဘူး ၊ ဆီၾကတ္ မ်ားမ်ား(မ်ားေလ ေကာင္းေလ)နဲ ့
မွ ၾကိဳက္တယ္ဆိုတဲ့ သူငယ္ခ်င္း ရဲ ့ပန္းကန္။ ႏွစ္ေယာက္လံုး ငွက္ေပ်ာအူ သိပ္မၾကိဳက္ဘူးတဲ့ဗ်ာ။

ဒါကေတာ့ ငွက္ေပ်ာအူ ေလာဘၾကီးတဲ့ သူမပန္းကန္ ။
ဖုန္းနဲ ့ရိုက္လိုက္ေတာ့ ကာလာေမွာင္သြားသလိုပဲ









မုန္ ့ဟင္းခါး ခ်က္ရင္းနဲ ့တလက္စတည္း ငါးေမႊေၾကာ္လုပ္ၿဖစ္ပါတယ္။ မုန္ ့ဟင္းခါး ခ်က္ဖို ့အတြက္ ငါးခူ ၿပဳတ္တုန္း ငါးၾကင္း အေကာင္ကိုပါ တခါတည္း ထည့္ၿပဳတ္ ၊ အသားႏႊင္ ၊ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊နီ ၊ စပလင္ ေထာင္းထားတာကို ဆီသတ္ၿပီး အသားႏႊင္တားတဲ့ ငါးကို ထည့္ကာ ငါးေမႊေၾကာ္ လုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ အအီေၿပေအာင္ ခ်ဥ္ေပါင္ ခ်ဥ္ရည္ ဟင္းနဲ ့လိုက္ဖတ္ပါတယ္။

မုန္ ့ဟင္းခါးစားၿပီး အခ်ိဳ စားခ်င္ရင္ Keria မုန္ ့အခ်ိဳပါ။ အရသာက အညာဘုရား ပြဲေတြမွာ ဧည့္ခံေလ့ရွိတဲ့ အညာတရာ မုန္ ့အရသာမ်ိဳးပါ။ စားရတာ အရသာ ရွိသလို ေဈးလည္း ခ်ိဳပါတယ္။


အခ်ိဳစားၿပီး အခ်ဥ္ေလး အစားပိတ္စားဖို ့အတြက္ ဝယ္ထားတဲ့ သရက္သီးထဲက စိမ္းတာေလးရွာၿပီး ငံၿပာရည္ ၊ ငရုတ္သီး အၾကတ္မႈန္ ့ထည့္ကာ စားၿဖစ္ပါတယ္  ။ အဲဒီေန ့က မုန္ ့ဟင္းခါးေတြေရာ ၊ သရက္သီးေတြ ေရာ လုပ္စားတာ ဘာမွ မၿဖစ္လို ့ေတာ္ေသး :P