ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ -
ပုဇြန္
ကင္းမြန္ (သို ့) ၿပည္ၾကီးငါး
မိႈ
ေရွာက္ရြက္
စပလင္
ဂ်င္း
ငရုတ္သီစိမ္း
သံပုရာသီး
ေရပြက္ပြက္ ဆူထဲကို ေရွာက္ရြက္ ၊ စပလင္ ၊ ဂ်င္း ၊ ငရုတ္သီး ၊ ငံၿပာရည္ ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ Tom yam paste ဇြန္းနဲ ့၂ ဇြန္း ့ထည့္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ မႈိ ၊ ကင္းမြန္ ၊ ပုဇြန္ တို ့အစဥ္လိုက္ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ထည္ထားပါတယ္။ ခ်ခါနီးကို သံပုရာသီး တစ္စိပ္ေလာက္ကို အရည္ညွစ္ ထည့္ၿပီး ပူစပ္စပ္ တံုယမ္းဟင္း သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါဘီ :D
အေခ်ာမကိုင္ရေသးတဲ့ ကိုပုဇြန္ နဲ ့မကင္းမြန္ .. (မကင္းမြန္ မြန္လို ့ဘာလို့ ေခၚလဲဆိုေတာ့ သူခမ်ာ တစ္ေကာင္တည္းေလ။ ပုဇြန္ေတြက မ်ားေနလို ့ :p )
မိတ္ေဆြ အေပါင္း စိတ္ႏႈလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ့ၾကပါေစ :)