ဒီတခါေတာ့ မရိုးမဆန္းၿဖစ္တဲ့ ခါၾကက္ဥသုတ္(ပတၱာၿမားသုတ္) စားၾကရေအာင္ေနာ္ ။ ခါၾကက္ဥသုတ္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တာကေတာ့ -
- ခါၾကက္ဥ ႏွစ္လံုး
- ေရွာက္ရြက္ ႏွစ္ရြက္
- ပုဇြန္ေၿခာက္ အနည္းငယ္
- ငရုတ္သီးစိမ္းတစ္ေတာင့္ (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ထည့္ပါ)
- သံပုရာသီး
- ၾကက္သြန္ေၾကာ္
- ပဲမႈန္ ့ ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ဆား ၊ ဆီအနည္းငယ္
ခါၾကက္ဥ အေပၚလႊာကို ဖယ္ ေရးစင္စင္ေဆးၿပီး ၿခစ္နဲ ့ၿခစ္ပါ။ ေရွာက္ရြက္ ၊ ငရုတ္သီး ပါးပါးလွီး ထားတာကို ထည့္၊ ပဲမႈန္ ့၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ဆား ၊ ဆီ ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္ အနည္းငယ္ထည့္ ၊ နယ္ခါနီး သံပုရာသီးေလးညွစ္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္သုတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ၿဖဴး ေရေႏြးၾကမ္းေလး ငွဲၿပီး အပ်င္းေၿပ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္ ..
တီလားပီးယားေၾကာ္။ တီလားပီးယား အနံ ့ကို သိပ္မၾကိဳက္လို ့မစားၿဖစ္တာ မ်ားတယ္။ သူမစိတ္ထဲေတာ့ ဘဲေခ်းနံ ့ရသလိုပဲ ။ တၿခားမွာေတာ့ ဘယ္လို ေမြးတယ္ မသိဘူး ။ သူမေတြ ့ဖူးတာေတာ့ အမွတ္ ၃ အၿမန္ လမ္းမေတြ ေပၚမွာ တီလားပီးယားကန္ အေပၚမွာ ဘဲၿခံေတြ ေဆာက္ၿပီး ေမြးတာ ေတြ ့ဖူးတာပဲ ။