မဂၤလာပါရွင္ .. ဒီေန ့ေတာ့ သူမရဲ ့လက္ရာ tahu penyet ခ်က္မယ္ေနာ္ ။ tahu penyet ကို တစ္ခ်ိဳ ့က အစာေၿပ စားသလို တစ္ခ်ိဳ ့က်လည္း ထမင္းနဲ ့စားၾကတယ္ရွင့္ ။ ခ်က္ၿပီးရင္ေတာ့ မိတ္ေဆြ တို ့စိတ္ၾကိဳက္ သံုးေဆာင္ပါေနာ္ ။
tahu penyet ခ်က္ဖို ့အတြက္ အဓိကေတာ့ ပဲၿပား နဲ ့တြဲဖက္စားသံုးတဲ ့sambal terasi (ငပိခ်က္) ပါ ။ စခ်က္မယ္ေနာ္ :)
အရင္ဆံုးပဲၿပားကို ေရေဆး ေလးစိပ္စိပ္ၿပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ နယ္ထားပါတယ္။
sambal terasi ခ်က္ဖို ့အတြက္ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီး ၊ ငါးပိ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ သၾကား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ပါ။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နီ ကို အလံုးလိုက္ ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ငရုတ္သီး ေၾကာ္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးထားတာ ႏြမ္းရံုေလာက္ ေၾကာ္ၿပီး ငပိေၾကာ္ပါတယ္။ အားလံုးေၾကာ္ၿပီးသြားရင္ ငရုတ္ဆံုထဲ ထည့္ သၾကား အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေခ်ပါတယ္။ ေခ်ၿပီးသြားရင္ အေပါ့ ၊ အငံ ၿမည္းၿပီး tahu နဲ ့တြဲဖက္စားႏိုင္ပါၿပီ။
(tahu နဲ ့တြဲစားမွာ ၿဖစ္တဲ့ အတြက္ စပ္ေလ ေကာင္းေလပါပဲ။ တို ့စရာ အစံု အလင္နဲ ့တြဲဖက္လည္း စားႏိုင္ပါတယ္ )
tahu penyet ပါ။ စပ္စပ္ေလးနဲ ့အရမ္းကို စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။ သခြားသီးေလး ရွိရင္ ထည့္ပါ။ သူမ ဝယ္ထားတာ မရွိလို ့မထည့္လိုက္ရဘူး။
အလုပ္ေလး ပိတ္တုန္း မုန္ ့ဟင္းခါး ေမာ္ဒီဖိုင္း ခ်က္ပါတယ္။ ၾကံဳတုန္းေလး အားေပးသြားပါအုန္းေနာ္ :D