ခံတြင္းၿမိန္ေစမယ့္ ခ်ဥ္စပ္ငါးဟင္းခ်က္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့ -
- ငါး
- သရက္သီးေၿခာက္
- ငရုတ္ပြေၿခာက္
- ေရွာက္ရြက္
- ရံုးပတီသီး
ငါးခ်ဥ္စပ္ ခ်က္ဖို ့အတြက္ ငါးကို ေရေဆး ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ . ၊ ဆႏြင္း (ပါရံု) နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ သရက္သီးေၿခာက္ကို အဖန္ဓါတ္ ထြက္ၿပီး အရမ္းၾကီး ခ်ဥ္မေနေအာင္ ရယ္ ၊ သရက္သီး ေၿခာက္ ႏူးသြားေအာင္ရယ္ ဆယ္မိနစ္ခန္ ့ၿပဳတ္ထားပါတယ္။ ငရုတ္သီးေၿခာက္ ေရစိမ္ထားတာကိုလည္း ၿပဳတ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးေၿခာက္ ၿပဳတ္ထားတာကို ၿပန္ဆယ္ ေရစစ္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ တစ္တပ္ထည့္ကာ ဘလန္ဒါနဲ ့အကုန္ေခ်ပစ္လိုက္ပါတယ္။
ဟင္းခ်က္ဖို ့အဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆို ဆီအိုးတည္ ၊ ငရုတ္ႏွစ္ထည့္ ၊ အေရာင္တင္မႈန္ ့ထည့္ ၊ ေရွာက္ရြက္ထည့္ ၊ သရက္သီးေၿခာက္ထည့္ ၊ ငါးထည့္ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ ေရ ထည့္ကာ အိုးတည္ထားပါ။ ငါးဟင္း က်တ္ေလာက္ခါနီးမွ ရံုးပတီသီး ထည့္ကာ အရသာတစ္မ်ိဳးေလးနဲ ့စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
သူမဘေလာ့ဂ္ထဲမွာ ဝက္သားအလြယ္ခ်က္နည္းဆိုၿပီး လာရွာထားတာ ၂၀ ေက်ာ္ေတာင္ ရွိတယ္။ ကိုယ္ဘေလာ့ဂ္ အတြက္ေတာ့ ၂၀ ဆိုတာ အမ်ားၾကီးပဲ ။ ဒါေၾကာင့္ ဝက္သားအလြယ္ ခ်က္နည္း ေလး ေရးေပးမယ္ေနာ္။
ဝက္သားကို ေရေဆး ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ ၊ ဆီ ၊ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းတာ ထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ ၊ ၂ မိနစ္ေလာက္ တည္ၿပီးရင္ ေရထည့္ခါ တီဗီြၾကည့္ခ်င္ၾကည့္ ၊ အိမ္သန္ ့ရွင္းေရး လုပ္ခ်င္လည္း လုပ္ ၊ ဂိမ္းေဆာ့ခ်င္လည္း ေဆာ့ေနေတာ့ပဲ ။ အဲ ... ဒီေနရာမွာ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴေတာင္ ေထာင္းမထည့္ခ်င္ဘူး ဆိုရင္ ခ်န္လွပ္ထားပါ။ ဝက္သားအိုးႏူးၿပီး ခ်ခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိပ္ စိပ္ထားတာကို ထည့္လိုက္ပါ။ အခ်ိန္လည္း မကုန္ အလုပ္လည္း မရႈပ္တဲ့ ဝက္သားဟင္း တစ္ခြက္ရပါၿပီရွင္ .. :P
ခရစ္စမတ္ ပိတ္ရက္ကို ဘူးသီးေၾကာ္စားၿဖစ္တယ္ေလ။ အခ်ဥ္လုပ္နည္းကေတာ့ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ထန္းလွ်က္ ေထာင္းတာကို မန္က်ဥ္းရည္ထဲထည့္ ၊ နံနံပင္ ညွပ္ကာ ဘူးသီးေၾကာ္နဲ ့တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္ ။ :D