ခ်စ္ေသာ မိတ္ေဆြမ်ား မဂၤလာပါရွင္ ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ဂဏန္းဟင္း ခ်က္နည္းေလး ေၿပာၿပမယ္ေနာ္။ ဂဏန္းခ်က္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့ -
- ဂဏန္း
- ၾကက္သြန္နီ
- ဂ်င္း
- ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း
အရင္ဆံုး ဂဏန္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ၿပဳတ္ထားပါတယ္။ ၿပဳတ္ၿပီးသားေတြကို ေရစစ္ၿပီး စားရလြယ္ေအာင္ ထုေထာင္းထားပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ဖို ့အတြက္ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိပ္ စိပ္ ထားတာကို ဆီသတ္ ၊ ဂ်င္း အေၿမွာင္းလိုက္ လွီထားတာကို ထည့္ ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းထည့္ ၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ကိုထည့္ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ ၊ ဂဏန္းထည့္ ၊ ခုဏၿပဳတ္ထားတဲ့ ဂဏန္းၿပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားပါတယ္။ ဟင္းက်က္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေတာင့္ ထည့္ကာ စားဖိုိ ့အဆင္သင့္ ၿဖစ္ပါၿပီရွင္ ။ သူမကေတာ့ ဂဏန္းဟင္းနဲ ့ေပါင္မုန္ ့တြဲစားပါတယ္။
ပုဇြန္ ငံၿပာရည္ခ်က္ပါ။ လိုအပ္တာကေတာ့ -
- ပုဇြန္
- ၾကက္သြန္နီ
- ငါးငံၿပာရည္
- ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္
ပုဇြန္ကို ေရစင္စင္ေဆး ၿပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့နယ္ထားပါတယ္။ ၿပီးေနာက္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ေၾကာ္ၿပီး အရမ္းမၾကြပ္ခင္ အေၿခအေနမွာ ဆယ္ထားၿပီးေနာက္ ပုဇြန္ေၾကာ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေၾကာ္မ်ား ရေလာက္ၿပီဆို ခုဏ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထည့္ ၊ ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ ထည့္ ၊ ငံၿပာရည္ထည့္ ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ ထည့္ကာ အေပါ့ ၊ အငံၿမည္းၿပီး စားလို ့ရပါၿပီ။ ၾကိဳက္တက္ရင္ ခ်ခါနီး ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းထည့္ပါ။ ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့စားေကာင္းပါတယ္။ သူမကေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း ဝယ္ထားတာ ကုန္သြားလို ့မထည့္လိုက္ရပါဘူး
အိမ္က မာမီက လူၾကံဳရွိလို ့ထည့္ေပးလိုက္တဲ့ မရမ္းသီးေတြပါ။ မရမ္းသီးေတြကို ေထာင္းဖို ့အတြက္ အစိထုတ္ ေရစင္စင္ေဆး ပါးပါးလွီၤးၿပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ ပုဇြန္ေၿခာက္ကိုလည္း ေထာင္းရလြယ္ေအာင္ ေရစိမ္ထားၿပီး သူကိုလည္း ေထာင္းရင္ ေရမထြက္ေအာင္ ခဏေလာက္ ေရစစ္ထားပါတယ္။ ၿပီးေနာက္ ပုဇြန္ေၿခာက္နဲ ့မရမ္းသီးကို ေရာေထာင္း ဆီရႊဲရႊဲေလး စမ္းကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ (ငပိ မထည့္ပါဘူး။ မရမ္းသီးေထာင္းကို ငပိနဲ ့မၾကိဳက္လို ့ပါ။ ) သုတ္စားခ်င္ေသးရင္လည္း ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ၿပီး စားႏိုင္ပါတယ္။