စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

26 Jul 2013

စားၾကမယ့္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၃၂

ဒီေန ့ေတာ့ ၾကက္ဥ ရိုးရိုးခ်က္ရတာ ရိုးေနတဲ့ အတြက္ ၾကက္ဥကို ေပါင္းၿပီး ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥေပါင္း ဖို ့အတြက္ ၾကက္ဥကို ေခါက္ၿပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ထည့္ကာ ေပါင္းမယ့္ ခြက္ထဲကို ကပ္မသြားေအာင္ ဆီနည္းနည္းသုတ္ၿပီး ၾကက္ဥ ေခါက္ထားတာေတြ ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရထည့္ထားတဲ့ အိုးထဲထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ၿပီး ေပါင္းေပးပါ။ ၾကက္ဥေတြပြလာၿပီဆို ေပါင္းထားတာ ရပါၿပီ။ ဟင္းခ်က္ဖို ့အတြက္ မိမိ စိတ္ၾကိဳက္ အတံုးေလးမ်ားတံုးပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ/ၿဖဴ ေထာင္းတာကို ဆီသတ္ ၾကက္ဥထည့္ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ထည့္ ကာ မီးဖို ေပၚ ခဏေလာက္ ထားၿပီးရင္ အေပါ့ ၊ အငံ ၿမည့္းၿပီး ခ်လို ့ရပါၿပီ။ (ဆီမ်ားမ်ားနဲ ့ခ်က္ပါ။ ေရထည့္လိုက္ရင္ ပြတတ နဲ ့စားမေကာင္းဘူးလုိ ့ထင္ပါတယ္)

                                                 ၾကက္ဥေပါင္းဖို ့ၿပင္ထားတာပါ။
                                     
                                       ဟင္းမခ်က္ဘဲ ဒီတိုင္းစားလည္း ေကာင္းပါတယ္။


                                                  ၾကက္ဥေပါင္း ဟင္းရပါၿပီေနာ္ :)


ေဈးသြားတုန္း ခရု သင္ၿပီးသားေတြ ေတြ ့တာနဲ ့ပဲပင္ေပါက္ပါ တစ္ခါထည္း ဝယ္လာၿပီး char kway teow လုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။                         
    char kway teow  ေၾကာ္နည္းကေတာ့ ဆီပူပူထဲကို ႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿဖဴထည့္ ၊ ခရုထည့္ ၊ မုန္ ့ဖတ္အၿပားထည့္ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ပဲငံၿပာရည္ ၊  ငရုတ္သီးေၾကာ္ထည့္ၿပီး အဆက္မၿပတ္ ေမႊေပးပါ။ ခ်ခါနီးက်ရင္ ၾကက္ဥ နဲ ့ ပဲပင္ေပါက္ ထည့္လိုက္ရံုပါပဲ ။   :P