စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

12 Feb 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္း - ၁၂

မဂၤလာပါရွင္။ ဒီတခါအလွည့္က်တာကေတာ့ ဆိတ္သားေၿခာက္ဆီၿပန္ဟင္း နဲ ့ဆိတ္သားေၿခာက္ အမြခ်ိဳေၾကာ္ပါ။ ဆိတ္သားေၿခာက္ ဆီၿပန္ခ်က္ဖို ့အတြက္ 
  •  ဆိတ္သားေၿခာက္ကို ညေနစာ ခ်က္ဖို ့အေနေတာ္ လွီးၿဖတ္ၿပီး မနက္ထဲက  ေရစိမ္ထားရပါတယ္။
  • ဆီသတ္ဖို ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ ေထာင္းပါတယ္။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
  • အားလံုး ရယ္ဒီၿဖစ္ၿပီဆို မီးဖိုေပၚတင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကို ဆီသတ္ၿပီး ဆိတ္သားေၿခာက္ထည့္ ေရမ်ားမ်ားထည့္ထားၿပီး မီးေမွးေမွးနဲ ့တည္ထားပါတယ္။




ဆိတ္သားေၿခာက္အမြခ်ိဳေၾကာ္ဖို ့ဆိတ္သားအေၿခာက္ကို ေရေႏြးနဲ ့ႏူးေအာင္ၿပဳတ္ၿပီး အမွ်င္ေလးေတြ ၿဖစ္ေအာင္ ႏႊာရပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေၾကာ္ၿပီး သပ္သပ္ခြဲထားပါတယ္။ ဆိတ္သားေၿခာက္ေၾကာ္ဖို ့ခုဏမွ်င္ထားတာေတြက္ို  ၾကက္သားမႈန္ ့၊ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီ မီးဖိုေပၚမွာ မြလာတဲ့ အထိ ေၾကာ္ေပးရပါတယ္ ။ ရၿပီဆို ၾကက္သြန္ၿဖဴေၾကာ္နဲ ့ေရာနယ္ အေအးခံၿပီး ေလလံုတဲ့ ဗူးထဲမွာ သိမ္းထားရင္ ရက္အၾကာၾကီးထိ အထားခံပါတယ္ ။



 မိုးကုတ္လက္ဖတ္ညႊန္ ့ေလးေတြကို ငရုတ္သီး ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေထာင္း ပုဇြန္ေၿခာက္ေရာနယ္ၿပီး ဆီရႊဲရႊဲေလး ေလာင္းထားတာပါ။  ႏွစ္ၿပန္ေၾကာ္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလး နဲ ့တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ၾကပါအုန္းေနာ္ ..