စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

27 Apr 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၁၉

ဒီတခါ nasi lemak ခ်က္မယ္ေနာ္။ nasi lemak ခ်က္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့-
  • ငရုတ္သီး အေၿခာက္ (အေရာင္လွေအာင္)
  • ငရုတ္သီးစိမ္း (အစပ္အတြက္)
  • ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ
  • ငနီတူေၿခာက္ (သို ့) ရခိုင္ေၿခာက္
  • ေၿမပဲ
  • ၾကက္သား
  • သခြားသီး
  • ၾကက္ဥ (သို ့) ဘဲဥဆားငံ (ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ တစ္မ်ိဳး)
 nasi lemak ခ်က္ဖို ့အႏွစ္ရေအာင္ ခ်က္နည္းကေတာ့ ငရုတ္သီးေၿခာက္ လက္ႏွစ္ဆုပ္စာေလာက္ ကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ ၅ မိနစ္ခန္ ့ၿပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ သံုးမႊာ၊ ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ မ်ားမ်ားထည့္ပါ) လွီးထားတာေတြ အကုန္ေပါင္း ၊ ခုဏၿပဳတ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးေၿခာက္နဲ ့ေရာၿပီး ဘလန္ဒါ နဲ ့ၾကိတ္ေပးပါ။

အဆင့္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆို မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္ၿပီး ၾကက္သား၊ ငနီတူေၿခာက္(dried anchovy fish) ကို အစဥ္လိုက္ ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ဘလန္ဒါနဲ ့ၾကိတ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီး အႏွစ္ကို ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီနဲ ့ပဲ ခ်က္လိုက္ပါ။
ေၿမပဲကေတာ့ အဆင္သင့္  ရွိလို ့ထပ္မေၾကာ္ေတာ့ဘူးေနာ္။ ၾကက္ဥကေတာ့ ထမင္းအိုးခ်က္စဥ္ တစ္ခါတည္း ထည့္ၿပဳတ္ထားပါတယ္။
အားလံုးအဆင့္သင့္ ၿဖစ္ၿပီဆို ထမင္းပြဲၿပင္ကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ တစ္ခ်ိဳ ့ကေတာ့ ထမင္းကို အုန္းႏို ့နဲ ့ခ်က္ပါတယ္။ သူမေတာ့ ရိုးရိုးပဲ ခ်က္ပါတယ္။ ဘဲဥဆားငံလည္း မသံုးထားပါဘူး။ ငါးေၿခာက္ပါေနလို ့။ မိတ္ေဆြ တို ့ကေတာ့ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။

ငရုတ္သီး ဟင္းအႏွစ္က ေနာက္ရက္ေတြ လည္း အထားခံပါတယ္။ မနက္ခင္းစာ အၿဖစ္ ၾကာဇံေၾကာ္ ၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ ့လည္း တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

ေရေႏြးဆူဆူနဲ ့ၿပဳတ္ထားတာပါ။
ဘလန္ဒါနဲ ့ေၿခဖို ့အဆင့္သင့္ လွီးထားတာပါ။

ငရုတ္ႏွစ္ေတြ ရပါၿပီေနာ္ ။
nasi lemak is an extremely popular dish in m'sia