စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

11 May 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၂၀

အလုပ္မ်ားသလိုလို နဲ ့ပိုစ့္ေတြ မတက္ႏိုင္ ၊ ဘာမွ မခ်က္ႏိုင္ၿဖစ္ေနၿပီ။ တကယ္က မိုးေအးေအးနဲ ့ေကြးၿပီး ဘာမွကို ခ်က္မစားၿဖစ္တာေလ။ :p ၿပီးေတာ့ အိမ္နားမွာ ဆိုင္သစ္ေလး လာဖြင့္တာ ေဈးလည္းခ်ိဳ ၊ အရသာလည္း ေကာင္းနဲ ့ဝယ္စားၿဖစ္ေနတယ္ေလ။ ဒီေန ့ေတာ့ chinese style steam fish ေလး ခ်က္မယ္ေနာ္ ။ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္တယ္။ အင္ဂရီးဒန္ ့လည္း နည္းတယ္။ စားလို ့လည္း ေကာင္းတယ္။
steam fish ခ်က္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တာကေတာ့ -
  • ငါး (ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ငါးတစ္မ်ိဳး)
  • light soy sauce
  • ေၿပာင္းမႈန္ ့
  • ဂ်င္း
  •  နံနံပင္

ငါးကို ေၾကးခြံခြာ ဗိုက္ေဖာက္ ေရးေဆးခ်ၿပီး မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို အရာေပးပါ။ ၿပီးရင္ ဆား ၊ ဟင္းခပ္မႈန္ ့ ေၿပာင္းမႈန္ ့နဲ ့ငါးတစ္ေကာင္းလံုး နယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ဆီနည္းနည္းကိုလည္း ငါးတစ္ေကာင္လံုးကို ေနရာ အႏံွ လူးေပးပါေနာ္ ။ အားလံုးရၿပီဆို ငါးကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ေပါင္းေပးပါ။
ငါးေပါင္းေနတုန္း Steam fish အတြက္ sauce လုပ္ရေအာင္ေနာ္။
ေရေႏြး အနည္းငယ္ ပြက္ပြက္ဆူ အိုးထဲကို light soy sauce ကို ခြက္ေသးတစ္ခြက္ ထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး တည္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ေၿပာင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္ ေဖ်ာ္ထားတာကို ေရာၿပီး အေပါ့ ၊ အငန္ မိမိ ႏွစ္သက္သလို ၿပင္ပါ။
sauce လည္း ရယ္ဒီ ၿဖစၿ္ပီ ၊ ငါးေပါင္းလည္း ရၿပီဆို ငါးေပါင္းေပၚကို ဂ်င္းထပ္အုပ္ sauce အရည္ ေလာင္းခ်ၿပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ ထပ္ေပါင္းၿပီး စားလို ရၿပီေနာ္။



သူမရဲ ့ဘက္ထရီေဒါင္းသြားတာနဲ ့ပံုရိုက္မရလို ့ငါးပံုကိုေတာ့ ဂူးဂဲလ္က ယူထားတယ္ေနာ္။