စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

20 Jul 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၂၄

မဂၤလာပါရွင္ ။ ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သီဟိုေစ့ အခ်ိဳခ်က္မယ္ေနာ္ ။ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ -
ၾကက္သား
သီဟိုေစ့
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ ၊ ဂ်င္း
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္
ဟင္းခတ္မႈန္ ့
ဆီ  ၊ ဆား

 ၾကက္သားကိုေရေဆးၿပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့တို ့နဲ ့နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နီ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီး ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားထဲေရာ ပဲငံၿပာရည္ ၊ ဆီ ေလာင္းထည့္ၿပီး ၾကက္သားအရည္ တင္းေအာင္ အနည္းငယ္ ေမႊေပးၿပီး ေရထည့္ကာ တည္ထားပါ။ ၾကက္သားႏူးေလာက္ၿပီဆို သီဟိုေစ့ထည့္ ကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ သီဟိုေစ့ ေပ်ာ့တာ ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ေစာေစာ ၾကိဳထည့္ေပါ့ေနာ္။ သူမကေတာ့ သီဟိုေစ့ ေပ်ာ့တာ မၾကိဳက္တာနဲ ့ခ်ခါနီးမွ ထည့္ၿဖစ္တယ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ ့စားလို ့ၿမိန္တဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ေပါ့ေနာ္။



အရံဟင္းအေနနဲ ့ၾကက္ဟင္းခါးသီး ကိုအစာသြပ္ေၾကာ္ပါတယ္။ အစာသြပ္ဖို ့အတြက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို  အေနေတာ္ အဝိုင္းေလးေတြ လွီး ဆားနဲ ့နယ္ၿပီး ေရေဆးထားပါမယ္။ အစာသြပ္ဖို ့အတြက္ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖက္ ကိုေရာေထာင္းကာ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ဆားတို ့နဲ ့နယ္ၿပီး အစာသြပ္ၿပီး ေၾကာ္ရံုပါပဲ။ အစာသြပ္တဲ့ အခါမွာ အဝေတြ ၾကပ္ေနေအာင္ ထည့္ေပးအုန္းေနာ္။ မဟုတ္ရင္ ေၾကာ္တဲ့ အခါ ထြက္ကုန္မွာစိုးလို ့။ ပုဇြန္ေၿခာက္ အလြယ္ ဝယ္မရခဲ့ရင္ ငါးလံုး ၊ ပုဇြန္လံုး ေတြ ထည့္ေၾကာ္ရင္လည္း အရမ္းစားေကာင္းတယ္ေနာ္ :)