စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

9 Jul 2012

စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း - ၂၃

ဒီေန ့ေတာ့ ဝက္သား နဲ ့ သရက္သီးေၿခာက္ ခ်က္မယ္ေနာ္ - ဟင္းမခ်က္မွီ နာရီဝက္ေလာက္ ထဲက သရက္သီးေၿခာက္ လက္တစ္ဆုပ္ စာေလာက္ကို ေရစိမ္ထားပါတယ္။

ဝက္သားအေနေတာ္ တံုးၿပီး ေရေဆး ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ပဲငံၿပာရည္ တို ့နဲ ့နယ္ၿပီး ခဏ ႏွပ္ထားပါတယ္။
ၿပီးရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ ဝက္သားအိုးထဲကို ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေထာင္း၊ ေရစိမ္ ထားတဲ့ သရက္သီး ေရာ၊ ငပိနည္းနည္း ထည့္ ၊ ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး တည္ထားရံုပါပဲ။ ဟင္းအိုးက်တ္ရင္ အေပါ့ ၊ ေလး ၿမည္းၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္ ။


သရက္သီး အခ်ဥ္အရသာက ဝက္အဆီေတြထဲထိ ဝင္ၿပီး ခံတြင္းလည္းေကာင္း ၊ ထမင္းစားလို ့လည္း ၿမိန္ေစပါတယ္။ :)


ငါးရံ့ ေၿခာက္ကို ထမင္းနဲ ့နယ္စားလို ့ရေအာင္ အစိုေၾကာ္ ထားပါတယ္။ အလုပ္မ်ားတဲ့ ရက္ေတြဆို ဟင္းမခ်က္ႏိုင္ရင္ အလြယ္တကူ စားႏိုင္ေအာင္ေပါ့။

ငါးရံ ့ေၿခာက္ကို ႏူးေနေအာင္ ၿပဳတ္ၿပီး အသားေတြ ႏႊာ၊ ၾကက္သြန္နီကို မေၿခာက္တေၿခာက္ေလး ေၾကာ္ ၊ ခ်ခါနီး ဟင္းခတ္မႈန္ ့နဲ ့ငရုတ္သီး (အၾကမ္းဖတ္) အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။ အထားလည္းခံ စားလို ့လည္း ေကာင္းပါတယ္။