စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

4 Mar 2012

စားၾကမယ့္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း -၁၄

ဒီတခါအလွည့္က်တာကေတာ့ ပင္လယ္စာၿဖစ္တဲ့ ခရုဟင္း နဲ ့အစာေၿပ စားဖို ့ပဲၿပား အစာသြပ္ရယ္ ၊ ဘယာေၾကာ္ရယ္ပါ။ 
ခရုဟင္း စပ္စပ္ (clams curry) ခ်က္ဖို ့အတြက္ အရင္ဆံုး ခရုေတြကို ေရစင္စင္ေဆးခ်ၿပီး အိုးတစ္လံုးႏွင့္ ၅ မိနစ္ခန္ ့ၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပဳတ္ေနစဥ္အတြင္း ခရုဟင္းခ်က္ဖို ့အတြက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ဂ်င္း အနည္းငယ္ ႏွင့္ အစပ္အတြက္ ငရုတ္သီး အနီ သံုးေတာင့္ခန္ ့ကို ညက္ညက္ေထာင္းပါတယ္။ ၿပင္ေနစဥ္ အတြင္းမွာ ၿပဳတ္ထားေသာ ခရုေတြ ရရင္ ဆယ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ အားလံုးအဆင္သင့္ ၿဖစ္ၿပီဆို မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္ (ဆီအနည္းငယ္) ၊ ဆီက်က္လာၿပီဆို ေထာင္းထားေသာ အေရာမ်ားကို ဆီသတ္ၿပီး ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့၊ ပ်င္ေတာ္သိမ္ ၊ sambal sauce ထည့္ ေမႊၿပီး ခရုမ်ားကို ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ဒီေနရာမွာ sambal sauce မၾကိဳက္ရင္ black bean sauce လည္း ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ငါးမိနစ္ေလာက္ဆို လြယ္ကူၿမန္ဆန္ စားလို ့ၿမိန္မယ့္ ပူပူစပ္စပ္ ခရုဟင္း တစ္ခြက္ ရပါၿပီရွင္ ။


ပဲၿပားအစာသြပ္ဖို ့အတြက္ ပဲၿပားႏွစ္တံုး ၊ ေဂၚဖီ ၊ ေရွာက္ရြက္ ၊ ငရုတ္သီး ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္ ့အနည္းငယ္ ၊ ငံၿပာရည္ ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ ၊ သံပုရာသီး  တို ့လိုအပ္ပါတယ္။
ပဲၿပားေၾကာ္ဖို ့အတြက္ ပဲၿပားတံုးကို အလယ္ကေန ထက္ၿခမ္းခြဲၿပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့တို ့ကို အသားထဲဝင္ေအာင္ ဆုပ္နယ္ပါတယ္။ ပဲၿပားမေၾကာ္ခင္ အစာသြပ္ဖို ့အတြက္ ေဂၚဖီ ၊ ေရွာက္ရြက္ ၊ ငရုတ္သီး တို ့ကို ပါးပါးလီွး ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန့္ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ ငံၿပာရည္ထည့္ၿပီး  သံပုရာသီး အရည္ရႊဲရႊဲညွစ္ထားပါတယ္။ ပဲၿပားေၾကာ္ၿပီးမွ ၿပင္ဆင္ေနရင္ ေအးၿပီး စားမေကာင္းဘူး ထင္လို ့ပါ။ အစာသြပ္ဖို ့ရၿပီဆို မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္ၿပီး ပဲၿပားေၾကာ္ပါတယ္။ ပဲၿပားေၾကာ္ရရင္ အလယ္ကေန ေဒါင္လိုက္ခြဲၿပီး အစာသြပ္မယ့္ ပါဝင္ပစၥည္းေတြ ထည့္ၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ပဲၿပားေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္လို ့ရပါၿပီ။




သူမရဲ ့ဘယာေၾကာ္ပါ။ ကုလား ရဲ ့ဗယာေၾကာ္ မဟုတ္ပါဘူး ။:P လုပ္နည္းေတာ့ ေရးေတာ့ဘူးေနာ္ ။



အလည္ေရာက္သူမ်ား စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းၾကပါေစရွင္ ။