စိတ္ႏွလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစ

15 Mar 2012

စားၾကမယ့္ေဟ့ေကာင္းေကာင္း -၁၅

ဒီတခါေတာ့ ဟင္းအရံေလးေတြ ခ်က္မယ္ေနာ္။
ပထမဆံုး ၾကက္ဟင္းခါးသီး ခ်က္ပါတယ္ ။  ဆီးခ်ိဳ ၊ ေသြးတိုး သမားေတြ အတြက္လည္း ေကာင္းတယ္ေလ ။ အရင္ဆံုး ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို မထူ မပါး အကြင္းလိုက္ေတြ လွီး အေစ့ထုတ္ၿပီး ဆားနဲ့ နယ္ထားပါတယ္ ။ ဆီသတ္ဖို ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နီ ၊  ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လံုး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
အဆင့္သင့္ၿဖစ္ၿပီ ခ်က္ေတာ့မယ္ဆို ခုဏနယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကို ေရေဆးခ်ပါတယ္။
ခ်က္မယ့္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ ၊ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နီထည့္ ႏြမ္းသြားရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္ ့၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ေရထည့္ထားပါတယ္။ အဖံုးေတာ့ မအုပ္ပါဘူး ။ အခါးေတြ ထြက္ေအာင္လို ့ပါ။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ဆို စားလို ့ၿမိန္မယ့္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဟင္း ရပါၿပီရွင္ :)

ဟင္းအရံအေနနဲ ့ခ်ဥ္ေပါင္ ခ်ဥ္စပ္ေလးကလည္း စားေကာင္းပါတယ္။ ပုဇြန္ဆိတ္ေလး ဝယ္ၿပီးသား မရွိတာနဲ ့မထည့္ လိုက္ရေတာ့ဘူး။ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ နဲ ့ခ်ဥ္ေပါင္ ပလိန္း ကလည္း ထမင္းၿမိန္ေစတယ္ေလ..  :0



ခရမ္းသီး ႏွပ္ကလည္း စားလို ့ၿမိန္တဲ့ အရံဟင္းတစ္ခြက္ပါပဲ။ 
ခရမ္းသီး ႏွပ္ဖို ့အတြက္ ခရမ္းသီးေတြကို အေနေတာ္ လွီးၿပီး ေရစင္စင္ေဆးခ်ပါတယ္။
အႏွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၊ ခြဲၿခမ္းမႈန္ ့(ငရုတ္သီးအၾကမ္း) တို ့ကို ဆံုထဲမွာ ထဲေထာင္းပါတယ္။
အားလံုးအဆင့္သင့္ ၿဖစ္ၿပီဆို ခ်က္မယ့္အိုးထဲကို ခရမ္းသီးထည့္ ၊ ဆံုထဲက ေထာင္းတာတဲ့ အႏွစ္ကို ထည့္ ၊ ဆီ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့ထည့္ၿပီး မီးဖိုးေပၚတင္လိုက္ရံုပါပဲ ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆို အသားဟင္းေတာင္ မလိုဘဲ စားၿမိန္တဲ့ ခရမ္းသီးႏွပ္ တစ္ခြက္ ရပါဘီ ။
သူမအတြက္ကေတာ့ ခရမ္းသီးႏွပ္ တစ္ခြက္နဲ ့ေတာင္ စားလို ့ၿမိန္တယ္ ။ ဟိ အရမ္းၾကိဳက္ :D




အလုပ္ပိတ္ရက္မွာ ေန ့ခင္းပိုင္း တီဗြီေလးၾကည့္ရင္း စားရေအာင္ သေဘာၤသီးေထာင္းပါတယ္။
သေဘာၤသီးေထာင္းဖို ့အတြက္-
  • သေဘာၤသီး အလံုးေသး တစ္ၿခမ္း ၊
  • ပုဇြန္ေၿခာက္ ၃ ဇြန္း ၊ ေၿမပဲဆံ ၃ ဇြန္း ၊
  •  ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ ေတာင့္ ( အစပ္မၾကိဳက္ရင္ ေလွ်ာ့ပါ ၊ ၾကိဳက္ရင္ ပိုထည့္ပါ )
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးေသး တစ္လံုး ၊ ပဲသီး ႏွစ္ေထာင့္
ပထမဆံုး သေဘာၤသီး ၿခစ္ထားတာကို ၾကြပ္ေနေအာင္ ေရခဲေရ စိမ္ထားပါတယ္။
သေဘာၤသီးေထာင္းဖို ့အတြက္ ငရုတ္ဆံုမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ သၾကား ၂ ဇြန္း (ထန္းလွ်က္ အစား) ၊ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။  ရရင္ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၊ ေၿမပဲကို ခပ္ဖြဖြေထာင္းၿပီး ခုဏေရစိမ္းထားတဲ့ သေဘာၤသီးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ စစ္ၿပီး ထည့္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ပဲသီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ငံၿပာရည္ ၊ သံပရာသီးရႊဲရြဲေလး ညွစ္ထည့္တာ ဖြဖြေလးေထာင္းၿပီး ႏွံေအာင္ ဇြန္းနဲ ့နယ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ကာ ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ သေဘာ္သီးေထာင္းကို ၾကက္ေၾကာ္ေလးနဲ ့တြဲကာ စားလို ့ရပါၿပီ။
 




စိတ္ႏွလံုးရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ ့ၾကပါေစရွင္